Copywriting

Waarom een tekstschrijver voor je website een must is

Je hebt een prachtige website, een strak design, en een product waar je trots op bent. Nu moeten die leads wel binnenkomen. Kan niet anders, toch? 

Aernout Kolijn

jan 20, 2023 12:52

Je hebt een prachtige website, een strak design, en een product waar je trots op bent. Nu moeten die leads wel binnenkomen. Kan niet anders, toch? 

Maar wacht even, waarom converteert het niet zoals je had gehoopt? Waarschijnlijk omdat je het belangrijkste onderdeel over het hoofd hebt gezien. Teksten, ook wel copywriting genoemd.

Wees gerust. Je bent niet de enige die het belang van goede teksten over het hoofd heeft gezien. Huisstijlen, logo’s, prachtige ontwerpen: veel ondernemers en bedrijven geven duizenden euro’s en uren uit aan het uiterlijk vertoon van een bedrijf.

Maar weet je wat de pijnlijke waarheid is? Het ontwerp van een website is waardeloos zonder de juiste woorden. Denk je dat mensen goed gaan op een website zonder woorden?

Nee, want wie naar plaatjes wil kijken kan net zo goed naar het museum gaan.

Steeds meer ondernemers raken zich gelukkig bewust van de kracht die copywriting heeft. Het zijn namelijk woorden die mensen beïnvloeden, verleiden, informeren en tot actie aanzetten.

Kan je me volgen? Mooi, dan zitten we op één lijn. Voor jouw bedrijf is de oplossing dus vrij simpel: je hebt een tekstschrijver voor je website nodig.

Waarom zijn teksten belangrijk voor een website?

Een goede tekst kan het verschil maken tussen een bezoeker en een klant. Het is de lijm die je hele online aanwezigheid bij elkaar houdt.

Woorden hebben een psychologische werking op mensen. Het zet ons aan het denken, het motiveert ons, het zorgt voor beleving. Just do it. Merk je wat er gebeurt? 

Je snapt ‘m! Mooi zo. Nu je begrijpt dat de kracht van copywriting essentieel is voor een website, gaan we door naar de volgende stap. 

Je hebt een tekstschrijver nodig voor je website. Iemand die begrijpt hoe woorden maximaal effect hebben. Dus, klaar om je conversieratio’s door het dak te laten gaan? Lees verder en ontdek de geheimen die de meeste mensen over het hoofd zien.

De rol van een tekstschrijver op een website 

Een tekstschrijver in de 21e eeuw hoort copywriting tot in de vingertoppen te beheersen. Wie dat kan, doet meer dan alleen mooie woorden op papier zetten. Tekstschrijvers die copywriting goed weten toe te passen op een website, dargen direct bij aan betere conversies. 

Klanten kopen. Consumenten bestellen. Bezoekers die zich inschrijven. Allemaal acties die het gevolg zijn van goede teksten op een website.  

Daarnaast zijn goede webteksten SEO-geoptimaliseerd, gebruiksvriendelijk en gericht op conversie. Dat is een hele mond vol, maar essentieel voor succes.Een goede tekstschrijver kan je helpen om hoger te ranken in Google. En we weten allemaal wat dat betekent: meer verkeer en meer klanten.

Heb je ooit nagedacht over de tone-of-voice van je website? Een tekstschrijver kan je helpen om de juiste snaar te raken bij je doelgroep. En dat is precies wat je nodig hebt!

Wat kost een tekstschrijver voor je website?

De tarieven voor een tekstschrijver variëren. Sommigen vragen €50 per uur, anderen boven de €100. De een vraagt €125 voor een blog, terwijl haar collega €1250 voor 5 webpagina’s vraagt. 

Eén ding is zeker: het is een investering die zich terugbetaalt. Mits je de juiste tekstschrijver inhuurt om je website van ijzersterke copy te voorzien. 

Budget is belangrijk, maar het mag niet de enige factor zijn. Goedkope teksten kunnen je uiteindelijk meer kosten dan je lief is.

Hoe vind je de juiste tekstschrijver voor je website?

Tekstschrijver voor jouw website nodig? Zorg ervoor dat je weet wat je zoekt. Een portfolio, referenties en zelfs proefopdrachten geven voldoende inzicht.

Een goede tekstschrijver kan je ook voorbeelden geven van verschillende schrijfstijlen. Dit helpt je om de juiste match te vinden. Heb jij een bedrijf in zonnepanelen, maar overweeg je een tekstschrijver met mode als specialisme te kiezen? Kan, maar zorg dat hij of zij een korte proefopdracht schrijft. 

Heb je specifieke behoeften zoals SEO of e-mailmarketing? Zorg ervoor dat je tekstschrijver deze vaardigheden in huis heeft. 

Een tekstschrijver voor jouw website 

Ben je klaar om je website naar het volgende niveau te tillen? Het inhuren van een tekstschrijver is de sleutel tot een website die niet alleen mooi is, maar ook effectief. Met bovenstaande tips ben je gewapend met alle kennis die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. 

Waarom verder zoeken? 

Dit artikel is geschreven door een tekstschrijver. Verder zoeken mag, maar ik kan je net zo goed helpen. Stuur me via deze link een berichtje en je ontvangt op korte termijn een proeftekst. 

Gerelateerde blogs